Про підсумок уроку добра – 2019

Юннати та педагоги взяли участь в  ІІ Всеукраїнському  уроці добра, приуроченому Всесвітньому дню захисту тварин. За найбільшу кількість проведених уроків Закарпатський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді отримав сертифікат учасника встановлення Національного рекорду України „Найбільша кількість уроків добра”.

Організатори уроку вихованцям ЗОЕНЦ подарували пригодницьку настільну гру від “Happy Paw” та TM “Purina”. Граючи, юннати не тільки потрапляють у 68 несподіваних ситуацій, а й у цікавій формі знайомляться з особливостями догляду за собаками: правилами вигулу, важливістю вакцинації та обробки від паразитів, а також можливими наслідками неправильної поведінки з чотирилапими. Ця гра – своєрідне закріпленням знань, отриманих на уроці доброти. З великим задоволенням гуртківці грають і розподіляються на персонажів (собачок різного кольору) і виконують завдання по карточках.  Гра приносить дітям безмежну радість та захоплення, які не в змозі приховати. 

Долучилась до уроку добра і наша Воловецька філія “Арніка”.  Керівники гуртків відділу екології та природоохоронної роботи,  відділу біології та експериментально-дослідницької роботи провели з відпочивальниками згадану гру-пригоду. Всі були в захваті.

Наразі плануємо взяти участь в проведенні  III Всеукраїнського конкурсу “Гуманне ставлення до тварин”, де юннати вже завзято складають продовження оповідання “Погризені капці …”

Педагоги ЗОЕНЦ підтримують благочинну акцію і  показують учням, що доглядати за чотирилапим і грати з ним – це не лише захоплююче, а й відповідальне заняття. З метою виховання у дітей співчуття, добра, поваги до тварин освітяни ЗОЕНЦ  проводять екскурсії до притулку “Барбос”. Догляд за чотириногими спонукає бути добрішими, людянішими у ставленні до них. Не одноразово діти знаходили в притулку своїх менших друзів-тваринок і забирали додому.

Мирослава Копча,

в.о. завідувачки відділу екології та природоохоронної роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *